Cara-Cara Nak Keluar Masuk Wang Tabung Haji Dengan CIMB Click

  Sejak PKP 1.0 hingga 3.0 urusan nak keluar dan masuk wang ke Tabung Haji menjadi susah. Mana taknya berbaris satu hal, ada masanya TH tutup. Masalah keselamatan pun satu hal lagi.

Baik kali ini penulis nak bantu bagaimana mengeluar dan memasukkan wang tanpa pergi ke TH. Buat ka rumah saja. Saya tunjukkan cara menggunakan CIMB Click:

1. Setelah membuka laman web CIMB cari tulisan Tabung Haji dan klik kat tulisan itu. Jika pertama kali sila buat sambungan dengan CIMB terlebih dahulu.


2. Jika telah disambung cari tulisan Tabung Haji dan klik. Anda akan dapat melihat jumlah wang di TH. Dalam gambar di bawah saya hitamkan jumlahnya


3. Jika hendak pindahkan wang dari TH ke CIMB tekan kat tulisan Tabung Haji dan pilih wang itu nak dipindah ke mana. TH atau CIMB

4. Jika wang nak dipindahkan ke CIMB maka tekan butang CIMB akan jadi merah, Jika tekan butang Tabung Haji ia akan jadi merah.

Nah sekarang urusan dengan Tabung Haji menjadi mudah tanpa pergi ke kaunter. Zaman Covid-19 adalah digalakkan menggunakan cara ini. 

Satu lagi jangan menggunakan wifi awam yang amat merbahaya ia memungkinkan akaun kita diklon. Gunakan wife sendiri di rumah. Setakat ini menggunakan telefon belum boleh lagi pengurusan wang dengan TH. Di mesin ATM ada.

Penulis tunjukan cara masuk dan keluar tapi jika urusan keluar lebih banyak itu bukan salah penulis ya. Bagi yang belum daftar haji elok banyakkan menyimpan. Paling tidak jika sudah ada RM1300 sudah boleh daftar tunai haji.

Promosi Buku Travelog Haji: Antara Doa & Air Mata
Harga RM30.
Tempahan sila ke TEMPAH

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Setelah Anda Bersara

Boria dan Dikir Barat

Istana Di Jabal Habsyi, Madinah