Chalet Haji Mustaffa - Chemerkau Chekas Chalet

Selama lima malam saya, Daud dan Ramli telah menyewa Chalet Haji Mustaffa -Chemerkau Chekas Chalet. Chaletnya cantik rumahnya sederhana luas mempunyai dua katil dan cukup untuk kami melepaskan letih selama lima malam.

Haji Mustaffa seorang pesara TNB mengusahakan chalet tersebut lebih 10 tahun lalu. Landskapnya menarik dan amat bersesuai dengan suasana perkampungan di Hulu Dong yang terletak di Kampung Peruas, 14KM dari Kuala Dong, kira-kira 3KM dari tempat perkelahan Lata Jarom.

Kami menempah Chalet Haji Mustaffa - Chemerkau Chekas Chalet ini kerana ingin menggunakan kemudahan letrik sepanjang lima hari untuk mengecas batteri.

Saya lihat Chalet Haji Mustaffa - Chemerkau Chekas Chalet mampu menjadi lokasi percutian keluarga kerana dipinggir chalet itu terdapat sungai yang mengalirkan air yang bersih.

Menurut anak Hj Mustaffa, Cik Murni air sungai digunakan untuk keperluan chalet dan air dari Jabatan Bekalan Air akan disambung sekiranya air sungai keroh dimusim hujan.

Murni memberitahu sekiranya ramai penyewa dimusim cuti sekolah atau hujung minggu, kemudahan makanan akan disediakan. Penyewa juga boleh menggunakan dapur yang disediakan kepada mereka.

Untuk rekod, Murni bertindak sebagai Pengurus Chalet Hj Mustaffa merupakan seorang graduan bidang perniagaan dari sebuah politeknik. Gadis ini saya lihat matang dan mampu membangunkan lagi chalet tersebut biarpun jauh di pedalaman Raub.

Anda yang berminat untuk bercuti dalam suasana perkampungan bersama deruan air sungai sila hubungi 09-3659615 atau 0123137624.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Setelah Anda Bersara

Boria dan Dikir Barat

Istana Di Jabal Habsyi, Madinah