Ceramah: Saya Jurufoto Makan Gaji

Saya akan mengadakan satu ceramah yang bertajuk: Saya Jurufoto makan gaji pada 19 Januari 2018. Penganjur: Perpustakaan Tun Sri Lanang UKM. Ceramah ini akan membicara bagaimana saya melalui detik-detik kehidupan dalam kerjaya sebagai Jurufoto dengan memperolehi kehidupan yang damai dan selesa walaupun tidak berpangkat besar. Ceramah ini diadakan menjelang persaraan saya pada April 2018.

Kepada yang berminat sila hubungi saya di emel: raaios@yahoo.com

15 Oktober 2010

Kepuasan seorang Karyawan Foto


Sila lihat koleksi sayaMenghasilkan foto yang terbaik seharusnya perlu memiliki pengetahuan, pengalaman, ketabahan dan bantuan peralatan.

Saya gemar dengan kerektor haiwan. Justeru apabila ada peluang ke zoo maka saya akan mengambil masa yang lama di sana. Mujur keluarga juga berminat dengan dunia saya maka ketika membawa mereka ke sana kesabaran harus dibawa bersama.

Ingat melawat ke zoo bukannya murah. Zoo Negara Ulu Klang anda harus membayar RM20 untuk dewasa. Andainya anda membawa 30 orang maka akan diberikan potongan harga sebanyak RM2 sahaja. Zoo Taiping RM12. Baru-baru ini saya berkesempatan membawa 30 orang peserta bengkel fotografi UKM maka pihak zoo tersebut telah memberikan potongan sebanyak 50%.

Saya pernah berada di Taman Burung KL selama emapt jam bersama anak, maka kosnya RM15 seorang akan menjadi RM30 jika berdua. Itu tidak termasuk kos minuman dan makanan.

Oleh itu apabila anda ingin ke zoo maka pulangan modal harus difikirkan. Keluar dari zoo harus membawa pulang gambar-gambar yang boleh membawa kepuasan yang tinggi. Kalau tidak anda akan keciwa.

Foto oleh: Hazrul halim

Kepuasan akan datang dengan menghasilkan cara kerja yang ikhlas.Tiada ulasan:

Catat Ulasan