Usahawan muslim berjihat di Phnom Penh, Kemboja
Sepuluh tahun dulu abang beliau ke Phnom Penh kerana mengikuti jemaah Tabligh. Ketika di Phnom Penh untuk mencari makanan halal amat sukar. Setelah pulang ke tanahair mereka sekeluarga berbincang untuk bertapak di Phnom Penh bagi membuka perniagaan penyediaan makanan halal. Akhirnya mereka menjadi antara usahawan Islam yang menyajikan makan makanan halal jika ada orang-orang Islam berkunjung ke Phnom Penh. Faris sedang berbincang dengan YgBhg Prof Datuk Dr Noor Azlan Dari kiri abang. Kanan adik Dua anak muda adik beradik ini telah fasih berbahasa Kemboja. Mampu hidup senang di sana. Salah seorang abangnya mempunyai pendidikan dalam bidang perubatan. Menyediakan makanan halal bukan satu perkara yang mudah. Ibu dan ayah mereka perlu ke pasar untuk mencari bahan mentah seperti ayam dan daging. Jika mengharapkan daripada pembekal status halalnya amat sukar. Ada juga bahan mentah seperti gula, garam, Milo, kopi yang diimport dari Malaysia. Ketika saya berada